Pravila o kolacicima

1. Upotreba kolacica i svrha ovih pravila

Što su kolacici?

Kolacici su male tekstualne datoteke koje su smještene na Vaše racunalo od strane web stranica koje posjecujete. Oni su naširoko korišteni kako bi omogucili funkcioniranje web stranica ili pak kako bi one što ucinkovitije funkcionirale, kao i da bi pruěili web usluge i pogodnosti za korisnike. Sukladno primjenjivim zakonskim propisima, kolacici se mogu pohraniti ili pristupiti Vašoj opremi samo na temelju Vašeg pristanka, ovo se ne odnosi na kolacice koji su nuěni za pruěanje usluga na ovoj web stranici. Svrha ovih pravila je pruěiti Vam potrebne informacije o našoj upotrebi kolacica i pohrani takvih kolacica na Vašem uredaju kada pristupate našoj web stranici, a sve kako bismo Vam omogucili da odaberete ěelite li omoguciti da se kolacici pohrane na Vaš uredaj.

Kakvi kolacici postoje?

Kolacici mogu biti "trajni" kolacici ili kolacici "sesije". Trajni kolacic sastoji se od tekstualne datoteke koju web posluěitelj šalje u web pretraěivac, a pretraěivac ce ju pohraniti i ostat ce valjana do njezinog zadanog roka trajanja (osim ako je korisnik ne izbriše prije isteka roka trajanja). Kolacic sesije, s druge strane, istjece na kraju korisnicke sesije, nakon zatvaranja pretraěivaca. Svrha upotrebe raznih kolacica navedena je u nastavku u ovih pravila.

Što su web pratilice?

Osim kolacica, HBO takoder moěe koristiti tzv. web pratilice (eng. web beacons). Web pratilice su vrsta elektronske slike velicine samo jednog piksela koja je ugradena i preuzeta s web stranice, aplikacije ili elektronicke pošte s HTML podrškom. Web pratilice zatim pruěaju informacije o Vašem uredaju, kao što su IP adresa, URL, trajanje posjeta, web pretraěivac i kolacici.

2. Sesijski kolacici (kolacici prve strane)

Odredeni sesijski kolacici (tzv. kolacici prve strane koje koristi HBO) potrebni su za obavljanje Usluga koje pruěa HBO. Ako onemogucite takve sesijske kolacice promjenom postavki kolacica u pregledniku (pogledajte tocku 6. u nastavku), necete moci koristiti HBO Web stranicu i Usluge. Tablica u nastavku pojašnjava koje sesijske kolacice upotrebljavamo i razloge zašto ih upotrebljavamo. Molimo imajte na umu da se kolacici opisani u ovim pravila koriste na svim platformama na kojima su dostupne naše Usluge.

Kolacic

Vrsta kolacica

Svrha

Funkcija

Rok trajanja

Kolacic “skocni prozor”

Trajni

Funkcionalnost

Ovaj kolacic pohranjuje informacije o tome je li posjetitelj vidio skocne prozori koje se nalaze na stranici.

Maksimalno 1 tjedan

Kolacic “odabrani jezik”

Sesijski

Funkcionalnost

Ovo je privremeni kolacic koji biljeěi jezik kojeg je korisnik odabrao.

Završetak boravka na stranici/zatvaranje pretraěivaca

Kolacic “pristanak na kolacice”

Trajni

Funkcionalnost

Ovaj kolacic pohranjuje informacije o vrsti kolacica koje je korisnik prihvatio.

1 godina

Kolacic “pristupni status”

Sesijski

Funkcionalnost

Ovo je privremeni kolacic koji pohranjuje informacije koje su nuěne za prijavu.

Završetak boravka na stranici/zatvaranje pretraěivaca

Kolacic “reprodukcija sadrěaja”

Sesijski

Funkcionalnost

Ovo je privremeni kolacic koji stranica upotrebljava kako bi zapamtila koji je sadrěaj korisnik ěelio reproducitati prije registracije.

Maksimalno 2 minute

3. Kolacici trecih strana koji nisu u vezi s marketingom

Odredeni kolacici trecih strana, koji nisu u vezi s marketingom, neophodni su za obavljanje Usluga koje pruěaju trece strane. Tablica u nastavku sadrěi objašnjenja o takvim nemarketinškim kolacicima trecih strana koje mi upotrebljavamo, kao i razlozima zašto ih upotrebljavamo. Molimo imajte na umu da se kolacici opisani u ovim pravilima koriste na svim platformama na kojima su dostupne naše Usluge.

Kolacic

Vrsta kolacica

Svrha

Funkcija

Rok trajanja

Google

Trajni

Analitika/Mjerenje

Google upotrebljava kolacice za prikupljanje statistickih podataka web stranice i pracenje stope konverzije.

1-20 godina

Google Analitika

Trajni

Analitika/Mjerenje

Ovi kolacici se upotrebljavaju za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste ovu web stranicu. Prikupljene informacije koriste se za sastavljanje izvješca i u svrhu poboljšanje web stranice.

Kolacici anonimno prikupljaju podatke, ukljucujuci: (i) broj posjetitelja web stranice, (ii) odakle su posjetitelji došli na ovu stranicu i (iii) koje stranice ove web stranice su posjetili. Kliknite ovdje za pregled pravila privatnosti na Googleu.

Maksimalno 2 godine

Google Optimizely

Trajni

Analitika/Mjerenje

Web stranica upotrebljava kolacice 'Optimizely' kako bi testirala i analizirala nacin na koji korisnici stupaju u interakciju s ovom web stranicom. Ovo cinimo kako bismo donosili informirane odluke o tome kako pruěiti bolji doěivljaj korisnicima.

Maksimalno 90 dana

CrazyEgg

Trajni

Analitika/Mjerenje

CrazyEgg upotrebljava neke kolacice kako bi pomogao identificirati posjetitelje, procijeniti obrasce upotrebe i obavljati analizu prometa te prepoznati preferencije.

1-5 godina

Raygun

Trajni

Izvedba

Raygun upotrebljava kolacice kako bi osigurao pravilno funkcioniranje te prikuplja informacije o rušenjima i pogreškama na ovoj web stranici, koje zatim pomaěu poboljšanju web stranice kao i HBO-u u razvijanju svojih usluga.

1-4 mjeseci

4. Marketinški kolacici trecih strana

Tablica u nastavku objašnjava marketinške kolacice koje upotrebljavamo kao i razloge zašto ih upotrebljavamo. Ove kolacice postavljaju trece strane, a ne ova web stranica. Ti se kolacici upotrebljavaju samo po Vašem pristanku. Moěete promijeniti upotrebu marketinških kolacica prema tockama 5. ili 6. u nastavku. Onemogucavanje takvih kolacica blokiranjem (pogledajte tocku 5. u nastavku) ili mijenjanjem postavki kolacica u Vašem pregledniku (pogledajte tocku 6. u nastavku) nece utjecati na funkcioniranje HBO Web stranice i Usluga. Molimo imajte na umu da se kolacici opisani pod ovom tockom koriste samo na platformama koje se nalaze na pretraěivacu.

Kolacic

Vrsta kolacica

Svrha

Funkcija

Rok trajanja

Google Remarketing

Trajni

Posluěivanje oglasa/ ciljanje oglasa

Google upotrebljava ove kolacice u svrhu prikazivanja reklama onim korisnicima koji su prethodno posjetili našu web stranicu.
Daljnje informacije o Google Remarketing moěete pronaci ovdje: http://www.google.com/ads/innovations/remarketing.html

Maksimalno 1 godina

Google Double Click

Trajni

Posluěivanje oglasa/ ciljanje oglasa

Ova stranica upotrebljava Google DoubleClick za mjerenje ucinka svojih online marketinških kampanja.

18 mjeseci

Facebook

Trajni

Posluěivanje oglasa/ ciljanje oglasa

Ako je korisnik prijavljen na Facebook, Facebook moěe postaviti kolacice na korisnickom uredaju putem ove web stranice u svrhu oglašavanja.

1 tjedan- 2 godine

 

 

5. Onemogucavanje i dopuštanje marketinških kolacica

Klikom na gumb "DOPUSTI" ili "ONEMOGUCI" moěete onemoguciti/dopustiti sve marketinške kolacice navedene pod tockom 4.

6. Promjena postavki kolacica u Vašem pretraěivacu

Kako ja mogu kontrolirati upotrebu kolacica ili ih ukloniti?

Moěete odabrati ěelite li prihvatiti kolacice.

Vecina web pretraěivaca dopušta kontrolu nad gore navedenim kolacicima putem postavki pretraěivaca. Podešavanjem Vašeg web pretraěivaca moěete izbjeci primanje kolacica. Metoda kojom se onemogucavaju kolacici ovisit ce o korištenom web pretraěivacu. Upute potraěite pod "Pomoc" ili u drugom odgovarajucem izborniku Vašeg web pretraěivaca. Da biste saznali više o kolacicima, ukljucujuci kako vidjeti koji su kolacici postavljeni i kako njima upravljati te kako ih obrisati, posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.

Da biste iskljucili pracenje od strane Google Analytics posjetite: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Molimo imajte na umu da ako se promijene postavke kolacica u Vašem pretraěivacu, funkcije navedene pod tockama 2.-4. moěda nece biti dostupne kao što je gore opisano.

Ako ne prihvatite kolacice, upotreba kolacica bit ce ogranicena na sesijske kolacice i kolacice trecih strana koji nisu povezani s marketingom. Imajte na umu da prihvacanje korištenja kolacica primjenjuje se na platforme kako je navedeno pod tockama 2.-4. Popis trenutno dostupnih platformi i uredaja potraěite na odgovarajucoj web stranici HBO centra za pomoc na adresi https://helpcenter.hbogo.eu/hr/.

7. Kolacici i osobni podaci

Osobni podaci koje pohranjujemo o Vama mogu biti povezani s kolacicima.

8. Pravila privatnosti i pravila o kolacicima

Ova Pravila o kolacicima cine neodvojivi dio Pravila privatnosti ove web stranice. Više informacija potraěite u našim Pravilima privatnosti, ukljucujuci informacije o Vašim pravima i pravnim lijekovima sukladno vaěecim zakonskim propisima. Kliknite ovdje za Pravila privatnosti.

9. Kontaktirajte nas

Ovom web stranicom upravlja HBO Europe s.r.o.

Ako imate bilo kakvih pitanja o našim kolacicima ili ovim pravilima o kolacicima, molimo kontaktirajte nas:

putem elektonicke pošte: sekretariat@hbo.cz

putem pošte na adresu: Praha 7, Jankovcova 1037/49, Poštanski broj: 170 00, Republika Ceška