Pravila o kolačićima

1. Upotreba kolačića i svrha ovih pravila

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje su smještene na Vaše računalo od strane web stranica koje posjećujete. Oni su naširoko korišteni kako bi omogućili funkcioniranje web stranica ili pak kako bi one što učinkovitije funkcionirale, kao i da bi pružili web usluge i pogodnosti za korisnike. Sukladno primjenjivim zakonskim propisima, kolačići se mogu pohraniti ili pristupiti Vašoj opremi samo na temelju Vašeg pristanka, ovo se ne odnosi na kolačiće koji su nužni za pružanje usluga na ovoj web stranici. Svrha ovih pravila je pružiti Vam potrebne informacije o našoj upotrebi kolačića i pohrani takvih kolačića na Vašem uređaju kada pristupate našoj web stranici, a sve kako bismo Vam omogućili da odaberete želite li omogućiti da se kolačići pohrane na Vaš uređaj.

Kakvi kolačići postoje?

Kolačići mogu biti "trajni" kolačići ili kolačići "sesije". Trajni kolačić sastoji se od tekstualne datoteke koju web poslužitelj šalje u web pretraživač, a pretraživač će ju pohraniti i ostat će valjana do njezinog zadanog roka trajanja (osim ako je korisnik ne izbriše prije isteka roka trajanja). Kolačić sesije, s druge strane, istječe na kraju korisničke sesije, nakon zatvaranja pretraživača. Svrha upotrebe raznih kolačića navedena je u nastavku u ovih pravila.

Što su web pratilice?

Osim kolačića, HBO također može koristiti tzv. web pratilice (eng. web beacons). Web pratilice su vrsta elektronske slike veličine samo jednog piksela koja je ugrađena i preuzeta s web stranice, aplikacije ili elektroničke pošte s HTML podrškom. Web pratilice zatim pružaju informacije o Vašem uređaju, kao što su IP adresa, URL, trajanje posjeta, web pretraživač i kolačići.

2. Sesijski kolačići (strogo nužni kolačići)

Određeni sesijski kolačići (tzv. kolačići prve strane koje koristi HBO) potrebni su za obavljanje Usluga koje pruža HBO. Ako onemogućite takve sesijske kolačiće promjenom postavki kolačića u pregledniku (pogledajte točku 6. u nastavku), nećete moći koristiti HBO Web stranicu i Usluge. Tablica u nastavku pojašnjava koje sesijske kolačiće upotrebljavamo i razloge zašto ih upotrebljavamo. Molimo imajte na umu da se kolačići opisani u ovim pravila koriste na svim platformama na kojima su dostupne naše Usluge.

 

Kolačić

Vrsta kolačića

Svrha

Funkcija

Rok trajanja

Kolačić “skočni prozor”

Trajni

Funkcionalnost

Ovaj kolačić pohranjuje informacije o tome je li posjetitelj vidio skočne prozori koje se nalaze na stranici.

Maksimalno 1 tjedan

Kolačić “odabrani jezik”

Sesijski

Funkcionalnost

Ovo je privremeni kolačić koji bilježi jezik kojeg je korisnik odabrao.

Završetak boravka na stranici/zatvaranje pretraživača

Kolačić “pristanak na kolačiće”

Trajni

Funkcionalnost

Ovaj kolačić pohranjuje informacije o vrsti kolačića koje je korisnik prihvatio.

1 godina

Kolačić “pristupni status”

Sesijski

Funkcionalnost

Ovo je privremeni kolačić koji pohranjuje informacije koje su nužne za prijavu.

Završetak boravka na stranici/zatvaranje pretraživača

Kolačić “reprodukcija sadržaja”

Sesijski

Funkcionalnost

Ovo je privremeni kolačić koji stranica upotrebljava kako bi zapamtila koji je sadržaj korisnik želio reproducitati prije registracije.

Maksimalno 2 minute

Kolačić “SnapEngage”

Trajni

Funkcionalnost

Ovaj kolačić pohranjuje informacije koje su nužne za funkcioniranje „Chat/Razgovor” funkcije na web stranici.

Maksimalno 1 godina

 

3. Kolačići trećih strana koji nisu u vezi s marketingom (analitički kolačići)

Donja tablica opisuje analitičke kolačiće koje koristimo i zašto ih koristimo. Te kolačiće postavila je treća straa, a ne ova stranica. Te kolačiće koristimo tek po Vašem pristanku. Možete promijeniti korištenje tih kolačića u skladu s odjeljcima 5 i 6 dolje. Tablica u nastavku sadrži objašnjenja o takvim nemarketinškim kolačićima trećih strana koje mi upotrebljavamo, kao i razlozima zašto ih upotrebljavamo. Molimo imajte na umu da se kolačići opisani u ovim pravilima koriste na svim platformama na kojima su dostupne naše Usluge.

 

Kolačić

Vrsta kolačića

Svrha

Funkcija

Rok trajanja

Google

Trajni

Analitika/Mjerenje

Google upotrebljava kolačiće za prikupljanje statističkih podataka web stranice i praćenje stope konverzije.

1-20 godina

Google Analitika

Trajni

Analitika/Mjerenje

Ovi kolačići se upotrebljavaju za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste ovu web stranicu. Prikupljene informacije koriste se za sastavljanje izvješća i u svrhu poboljšanje web stranice.

Kolačići anonimno prikupljaju podatke, uključujući: (i) broj posjetitelja web stranice, (ii) odakle su posjetitelji došli na ovu stranicu i (iii) koje stranice ove web stranice su posjetili. Kliknite ovdje za pregled pravila privatnosti na Googleu.

 

Maksimalno 2 godine

Google Optimizely

Trajni

Analitika/Mjerenje

Web stranica upotrebljava kolačiće 'Optimizely' kako bi testirala i analizirala način na koji korisnici stupaju u interakciju s ovom web stranicom. Ovo činimo kako bismo donosili informirane odluke o tome kako pružiti bolji doživljaj korisnicima.

 

Maksimalno 90 dana

CrazyEgg

Trajni

Analitika/Mjerenje

CrazyEgg upotrebljava neke kolačiće kako bi pomogao identificirati posjetitelje, procijeniti obrasce upotrebe i obavljati analizu prometa te prepoznati preferencije.

 

1-5 godina

Raygun

Trajni

Izvedba

Raygun upotrebljava kolačiće kako bi osigurao pravilno funkcioniranje te prikuplja informacije o rušenjima i pogreškama na ovoj web stranici, koje zatim pomažu poboljšanju web stranice kao i HBO-u u razvijanju svojih usluga.

 

1-4 mjeseci

4. Marketinški kolačići trećih strana (oglašivački kolačići)

Tablica u nastavku objašnjava marketinške kolačiće koje upotrebljavamo kao i razloge zašto ih upotrebljavamo. Ove kolačiće postavljaju treće strane, a ne ova web stranica. Ti se kolačići upotrebljavaju samo po Vašem pristanku. Možete promijeniti upotrebu marketinških kolačića prema točkama 5. ili 6. u nastavku. Onemogućavanje takvih kolačića blokiranjem (pogledajte točku 5. u nastavku) ili mijenjanjem postavki kolačića u Vašem pregledniku (pogledajte točku 6. u nastavku) neće utjecati na funkcioniranje HBO Web stranice i Usluga. Molimo imajte na umu da se kolačići opisani pod ovom točkom koriste samo na platformama koje se nalaze na pretraživaču.

Kolačić

Vrsta kolačića

Svrha

Funkcija

Rok trajanja

Google Remarketing

Trajni

Posluživanje oglasa/ ciljanje oglasa

Google upotrebljava ove kolačiće u svrhu prikazivanja reklama onim korisnicima koji su prethodno posjetili našu web stranicu.
Daljnje informacije o Google Remarketing možete pronaći ovdje: http://www.google.com/ads/innovations/remarketing.html

Maksimalno 1 godina

Google Double Click

Trajni

Posluživanje oglasa/ ciljanje oglasa

Ova stranica upotrebljava Google DoubleClick za mjerenje učinka svojih online marketinških kampanja.

18 mjeseci

Facebook

Trajni

Posluživanje oglasa/ ciljanje oglasa

Ako je korisnik prijavljen na Facebook, Facebook može postaviti kolačiće na korisničkom uređaju putem ove web stranice u svrhu oglašavanja.

 

1 tjedan- 2 godine

Molimo umetnite sve nazive kolačića specifičnih za teritorij koji su uključeni u excel tablicu

Trajni

Posluživanje oglasa/ ciljanje oglasa

Ova stranica upotrebljava kolačiće za mjerenje učinka svojih online marketinških kampanja.

 

Maksimalno 1 godina

5. Odabir analitičkih i oglašivačkih kolačića

Postavke kolačića

Klikom na gornji gumb "Postavke kolačića" možete pristupiti stranici postavki kolačića gdje možete blokirati/dozvoliti analitičke i marketinške kolačiće nabrojane u odjeljku 3 i 4 na danom pretraživaču koji trenutno koristite. Molimo imajte na umu da blokiranje/omogućivanje analitičkih i oglašivačkih kolačića na danom pretraživaču nema utjecaj na postavkama kolačića na drugom pretraživaču koji koristite za HBO GO.

 

6. Promjena postavki kolačića u Vašem pretraživaču

Kako ja mogu kontrolirati upotrebu kolačića ili ih ukloniti?

Možete odabrati želite li prihvatiti kolačiće.

Većina web pretraživača dopušta kontrolu nad gore navedenim kolačićima putem postavki pretraživača. Podešavanjem Vašeg web pretraživača možete izbjeći primanje kolačića. Metoda kojom se onemogućavaju kolačići ovisit će o korištenom web pretraživaču. Upute potražite pod "Pomoć" ili u drugom odgovarajućem izborniku Vašeg web pretraživača. Da biste saznali više o kolačićima, uključujući kako vidjeti koji su kolačići postavljeni i kako njima upravljati te kako ih obrisati, posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.

Molimo imajte na umu da ako se promijene postavke kolačića u Vašem pretraživaču, funkcije navedene pod točkama 2.-4. možda neće biti dostupne kao što je gore opisano.

Ako ne prihvatite kolačiće, upotreba kolačića bit će ograničena na sesijske kolačiće (strogo nužne kolačiće). Imajte na umu da prihvaćanje korištenja kolačića primjenjuje se na platforme kako je navedeno pod točkama 2.-4. Popis trenutno dostupnih platformi i uređaja potražite na odgovarajućoj web stranici HBO centra za pomoć na adresi.

7. Kolačići i osobni podaci

Osobni podaci koje pohranjujemo o Vama mogu biti povezani s kolačićima.

8. Pravila privatnosti i pravila o kolačićima

Ova Pravila o kolačićima čine neodvojivi dio Pravila privatnosti ove web stranice. Više informacija potražite u našim Pravilima privatnosti, uključujući informacije o Vašim pravima i pravnim lijekovima sukladno važećim zakonskim propisima. Kliknite ovdje za Pravila privatnosti.

9. Kontaktirajte nas

Ovom web stranicom upravlja HBO Europe s.r.o.

Ako imate bilo kakvih pitanja o našim kolačićima ili ovim pravilima o kolačićima, molimo kontaktirajte nas:

(a) putem elektoničke pošte: sekretariat@hbo.cz

(b) putem pošte na adresu: Praha 7, Jankovcova 1037/49, Poštanski broj: 170 00, Republika Češka